Header Ads

'Tak perlu naik sampai atas, pelangan boleh drive thru macam ni je'


Wahh dasyat betul idea drive thru dia ni. Semalam viral satu post dari seorang gadis yang menceritakan cara ibu dia yang berniaga dari rumah. Difahamkan ibunya seorang suri rumah yang menjaga anak-anak kawannya sambil berniaga jual makanan.


Apa yang menariknya cara makanan diberi pada pelangan memang sangan rare. Korang tengok sendiri, ibu dia yang tinggal dirumah tingkat 4 tak perlu nak keluar hantar makanan (yelah ada anak kecik mana nak turun pulak) dan pelangan pula tak perlu nak naik atas unutk ambil makanan.


Netizen yang baca post dan tengok video tu puji ibu dia yang hardworking, kreatif dan inovatif. Bukan tu je, ramai juga yang doakan ibu dia dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur serta dipermudahkan urusan.

Tapi ada juga yang sempat melawak lepas tengok video cara drive thru tu.

“Tiba-tiba ada orang tingkat 2 ambil. Hahahaha.”

“Tiba-tiba ada tol dekat tingkat 3.”

“Teringat scene Ayat Ayat Cinta 1 yang dekat Mesir tu.”

Okay nampak tak, walaupun menjadi seorang ibu yang kena mengasuh 6 orang anak, ibu ni masih boleh berbisnes dan tinggal di tingkat 4 tidak menjadi masalah baginya. Ada ke yang berniaga dan buat macam ni juga? Korang memang kreatif lah!

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.