Header Ads

"Laa cute je budaknya, kat kartun jadi muka punggung!" - Pendedahan Pemilik Suara Dari Animasi Bahenol Si Nopal


Hebohkan baru-baru ni di media sosial dengan kartun 'Bahenol' tu. Animasi  yang bertajuk Si Nopal itu menceritakan mengenai dua beradik iaitu nopal dan cute girl yang ingin pergi berkhemah.

Lagu pendek video animasi itu yang sebenarnya berasal dari Indonesia kini telah tular di media Malaysia.


Ditwitter telah tersebar tweet mengenai identiti pemilik suara latar yang menyanyikan lagu Si Nopal itu. Ternyta suara tersebut milik seorang gadis yang berusia 16 tahun yang dikenali sebagai Nadiah dari Bogor, Indonesia.




Bila identiti gadis itu tersebar, maka ramai yang dilihat sangat teruja. Iyalah watak animasi Cute Girl itu menjadi bahan jenaka kerana menyerupai bentuk seperti punggung, dimana watak kartun hanya mempunyai mulut tanpa mata dan hidung.


Walaupun video tersebut menjadi bahan kecaman netizen, ia masih lagi menjadi tumpuan ramai dan semakin popular di laman media sosial sehinggakan ada yang tidak boleh berhenti menyanyi lagu Si Nopal anaknya Bahenol itu.


Hahaha admin pun geram tengok si bahenol ni. Kartunnya memang semata muka, mulut dan rambut rupanya pemilik suaranya memang cute girl. Semoga terus maju ya dikk!

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.