Header Ads

Seram Wei! Dia Bukan Sahaja Suka 'Main Belakang' Tapi Dia Juga Lapah Mayat Mangsa


Berasal dari Milwaukee, Wisconsin, US, Jeffrey dilabel sebagai ‘Milwaukee Cann1bal’ kerana bukan je membnuh tapi juga mer0gol dan mengerat m4yat mangsa. Modus operandi yang digunakan, perdaya mangsa untuk sesi gambar luc4h atau hubungan s3ks.


Kalau korang nak tahu, teruskan baca artikel ni yang diilhamkan daripada thread di Twitter:



Sebaik melangkah ke alam persekolahan, Jeffrey bertukar menjadi seorang yang ceria dan suka menyakat. Bukan tu je, sejak dari itu dia mula jadi seorang pem4buk dan suka prank orang di sekolah.


Pada tahun 1978, parents Jeffrey bercerai. Ketika itu dia berusia 18 tahun dan sejak penceraian ibu bapa, Jeffrey tinggal berseorangan. Pada waktu itulah emosi dan mental dia mula terganggu serta bermula episod ‘kegilaannya’ tu.


18 Jun 1978, Jeffrey sudah lakukan pembnuhan pertamanya. Mangsa, Steven Mark Hicks berusia 19 tahun dipelawa ke rumah untuk minum beer.


Bila dia tengok Steven dah mati, Jeffrey b0gelkan mayat dan buat 0nani dekat mayat mangsa demi untuk memuaskan n4fsu dia.


Lepas insiden itu, Jeffrey dihantar tinggal dengan nenek, dengan harapan akan berubah. Namun semuanya untuk seketika je. Lepas tu dia mula buat perangai balik.


Lebih dasyat Jeffrey bukan setakat suka kumpul haiwan, dia juga akan ceraikan badan haiwan yang dijumpai. 


Lagi mangsa rakus Jeffrey


Dah p0tong dia boleh simpan pulak kepala untuk tujuan kesedapan dia


Makin lama makin aktif dan tidak dapat lagi dibendung


Tak cukup dengan itu dia boleh buat experimen gila!




Setelah dihitung jumlah mangsa mencecah 17 orang sehingga 1991


Jeffrey akhirnya mati ketika menjalani hukuman penjara selepas dibnuh tahanan pada tahun 1994.




Kisah Jeffrey telah mendapat liputan meluas sehingga diadaptasi menjadi sebuah filem


Walaupun bukan kes dekat Malaysia, tapi cerita ni boleh jadi pengajaran untuk kita supaya tak mudah percaya dengan orang tak dikenali. Menakutkan betul! 

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.