Header Ads

Netizen Bengang Cara Gadis Ini Menegur Langsung Tak Beradap!


Nak menegur tak salah tapi yang salah bila cakap macam tak ada otak ni.  Gadis ni upload gambar seorang makcik yang baru ambil anak balik sekolah. Dalam gambar tu makcik ni bawa motor sambil dibonceng 3 orang anak sekali. Gambar tersebut di ambil sendiri oleh gadis ni dan di upload ke laman twitter.


Yang buat netizen sakit hati, gadis ni bukan nak tegur depan-depan tapi just ambil gambar post kat twitter pastu mencarut macam-macam. Kalau rasa kesian tolonglah makcik tu, tak payah kot nak upload masuk twitter.



Netizen bertambah panas bila dia bagi 'nasihat' pasal buat anak ramai-ramai. Amboii belom kahwin dah pandai bagi nasihat!


Rata-rat netizen yang baca tweet tu sangat tak puas hati sebabnya bahasa yang biadap and sesuka hati judge kehidupan makcik tu sekeluarga. Yelah, bukan semua orang ada kemampuan untuk beli kereta.

Mereka semua berpendapat yang kalau dia nak tegur pun, janganlah sampai menghina. Bahasa yang dia guna tu pun biarlah sopan dan beradab.




Hasil carian di twitter nampaknya gadis ni dah padam akaun dia. Haa yang lain beringat ye, tak salah kalau nak tegur tapi please bahasa tu cantiklah sikit. 

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.