Header Ads

"Lantai Hospital Memang Nampak Bersih Tapi Tahu Tak Apa Yang Tumpah Dekat Situ?"


Seperti yang kita sedia maklum hospital merupakan tempat berkumpulnya segala jenis penyakit. Sebab itu kalau perasan hospital sangat menegaskan yang kanak-kanak dibawah umur 12 tahun tidak dibenarkan masuk untuk melawat.


Tapi sayang sekali masih ada ibu bapa yang berdegil dengan arahan yang hospital tetapkan. Sistem kekebalan badan kanak-kanak adalah tersangat rendah jika dibandingkan dengan seorang yang sihat. Oleh sebab itu mereka lebih mudah terdedah kepada bahaya dijangkiti penyakit tidak kira apa jua wabak.

Satu posting di facebook, seorang kakitangan hospital cuba untuk bukakan mata orang ramai terutama ibubapa diluar sana tentang bertapa bahayanya keadaan di hospital buat kanak-kanak walaupun pada mata kasar nampak lantai hospital tu bersih je.


Betul jugak apa yang cuba dia sampaikan ni. Hospital bukan taman permainan buat kanak-kanak. Harap lepas ni, tak ada lagi yang bawa kanak-kanak sihat ke hopital. Nak melawat pesakit tak salah tapi tolong jangan bagi penyakit kepada anak-anak

Sumber : Fb Faisal Firdaus

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.