Header Ads

Labur RM 45K Untuk ‘Sifu Air Liur’ Tapi Sale Tiada Habuan


Sekarang ni kalau perasan ramai orang buka kelas perniagaan dengan tujuan akan dapat sedikit ilmu dan tips untuk tingkatkan jualan perniagaan. Ada jenis yang berbayar tapi jarang jumpa yang nak share ilmu secara percuma.

Minggu lepas berlaku sesuatu yang tak dijangka kepada seorang peniaga ni. Bayar beribu untuk pergi kelas tapi penyudahnya jualan merudum. Mungkinkah teknik yang diajar itu tipu dan hanya mengaut duit semata-mata? Jom Ikuti perkongsian dibawah.

"MEMANG BAN**** MELAYU REMBAT DUIT MELAYU!!! KONON KATA NAK TOLONG, TAPI PERGI PROMOTE PAKEJ KELAS MAHAL2.BAHANA TAKSUB DENGAN SIFU AIR LIUR YANG MENTORNYA JUGAK SIFU AIR LIUR!! KONON KOLAM JIWA LAH,IM** LAH. TAPI MEMBAB1KAN ANAK MURID

Fuhh serius mendidih sampai terkeluar perkataan BAN**** tu.Astagfirullah.Bila share post pasal kelas yang nilainya RM45,000 hengget tu.Lili teringat lak ada sorang kawan pangkat kakak ni..dulu dia pun ex student kpd sifu air liur ni


Jadi masa call td dia sempatlah luahkan beberapa perkara.Lili mmg mintak izin an dia nak share kisah ni.So dia pun kasila bukti2 conversation dengan customer2 yang nak join kelas-kelas online lain. Ya Allah mengucap panjang. Orang tengah susah, tengah terdesak takde duit. Sampai kene jual kereta nak cover hutang..kau masih boleh promote student tu masuk Pakej PLAT***M!!! Dengar citer pakej ULTIM**** sahaja skg dah RM45K.Perghhhhhh!!! "


Menurut Lili Ilham, pakej kelas yang ditawarkan paling murah adalah RM 45,000.  Ada pengikut seminar tersebut yang sanggup jual kereta semata-mata ingin melangsaikan hutang bayaran kelas tersebut demi mendapatkan ‘ilmu’ perniagaan.

"Weiii manusia jenis apa kau ni?? Konon nak “TOLONG BANGSA MELAYU”. Kalau kau betul nak tolong, patut kau nasihat dia apa nak buat. Ni tidak, boleh lagi suh dia masuk kelas yg SUPER DUPER MAHAL. Otak kau letak mana?? [Segala conversation boleh refer gambar]

Teknik yang kau ajar semua dahla gunakan banyak duit. 1 like RM1.Kalau 100,000 like?? Tak ke melayang RM100K?? Setahu akulah..jumlah like beribu pun tak semestinya mendatangkan SALES beribu-ribu jugak!! [Ada gambar student sifu air liur ni mengadu like 6K tapi LANGSUNG XDE SALE]"

Segala teknik yang dipelajari untuk ilmu yang lebih mendalam, cas lain pula akan dikenakan. Bahkan untuk dapatkan bantuan lain juga ada cas lain. Antaranya 1 like harganya RM 1


"Aku mmg kesian kan melayu melayu yang masih taksub an kau sifu air liur.Kesian sebab diorng tak tau yang kau dan team kau adalah PENIPU TERHEBAT ABAD ini. Sebelum ramai lagi tertipu, jatuh muflis, jatuh bankrap, bercerai berai..eloklah aku cuba sampaikan sesuatu

Aku tahu sesuatu.Kalau aku senyap..aku BERDOSA BESAR.Xpayah ajet2 alim konon dalam LIVE Sarapan kejadah kau tu, “Kalau nak tolak selimut untuk solat subuh pun tak mampu..bla bla bla”.TAK PAYAH!!Diri kau tu dulu betulkan. Kau tau tak berapa ramai kat luar sana TAK HALALKAN duit mereka yg kau curi dengan licik & bergayanya??


Dengan duit tu kau bagi anak-bini kau makan, hantar staff kau pergi umrah kononnya.TAK MALU KE?? Allahurobbi. Tolonglah insaf wahai sifu air liur

Oh ya..memang patut pun kau ni LETAK JAWATAN sehari selepas dilantik jadi AHLI MAJLIS PENASIHAT PERTANIAN NEGARA!!Tak layak..takat tau masak telur sambal pastu buat LIVE,aku pun boleh bang!!

Berapa ramai anda kat luar sana yang dah terkena dengan “mangkuk ayun” ni??? Apa pulak kisah kalian??"

"Eh..yang taksub dengan sifu air liur sorang ni.Meh nak schoolkan sket, korang rasa berbaloi ke bayar kelas IMP*,PLAT***M bla bla segala tok nenek kelas tu mahal2??Tapi apa yang di ajar sama je.Balik2 manychat,tekni SAKA..opss hahaha

Lepas tu bila korang tanya mcm mana nak selesaikan masalah??Jawab dia naikkan LIKE & FOLLOWERS. Bingai gila,camtu adik Lili yg tadika pun boleh jawab


Masih tak sedar ke??Duit dah meleburr banyak.Bila offer kelas yg teknik zero kos taknak percaya. Taksub,bongkak riak an sifu air liur kome ni.Moga Allah selamatkan duit kome semua drp selari dengan hashtag kegemaran sifu korg tu #silameninggal hahahahaha"


Wanita ini juga ada dedahkan sedikit teknik yang diajar oleh sifu tersebut untuk orang ramai sedar bahawa apa yang ditawarkan itu tidak berbaloi.

Dalam hal ini, kalau dapat dilihat adakah usaha tak cukup? Atau adakah sifu yang dimaksudkan ‘jual ilmu’? Anda nilai kan lah sendiri.

Sumber : FB Lili Ilham

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.