Header Ads

"Kalau nak buat Master kena ada tunang, kalau nak buat PhD kena ada suami"


Seorang pensyarah telah meluahkan pendapatnya dia laman twitter. Namun tweetnya itu telah mendapat perhatian netizen dan ramai yang tidak bersetuju dengan apa yang diluahkan itu. Cuba korang tengok tweet dia ni.




Netizen menyifatkan pensyarah itu seoragn yang kolot kerana  ‘menyuruh’ pelajar perempuan berkahwin meskipun masih sedang belajar kerana takut jadi andartu! Ramai pengguna Twitter lain yang rata-ratanya tak bersetuju dengan apa yang pensyarah tu katakan.


Tweet tersebut juga telah mendapat perhatian doktor popular, Dr Nur Amalina Che Bakri yang turut sama tak bersetuju.


Ramai jugak yang nyatakan kebimbangan mereka sebab takut makin ramai wanita rasa demotivated atau discouraged untuk teruskan impian dalam hidup disebabkan kenyataan tu. Girls relex okay,  sekarang ni zaman 2018, jadi kalau umur 30 baru kahwin itu normal. Jangan risau ye.

Sumber : Twitter Helena

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.