Header Ads

Gadis 19 Tahun Hampir-Hampir M4ut Lepas Telan Pil Gugur Dari FB


Haish rasanya pihak media dah jelaskan sebelum ni betapa bahayanya pil keguguran ni. Lagi-lagi kalau beli pada orang yang acah-acah doktor ni. Menurut Dr.Izzat, seorang pesakit remaja dilaporkan hampir maut gara-gara ambil pil gugur sesuka hati.

Mula-mula boleh bercakap, dah lama-lama dia start merapu.


Pada mulanya gadis ni datang sebab sakit perut dan period dah 3 bulan tak datang. Tapi bila buat pregnancy test terus POSITIF!Bila sampai dekat zon merah barulah gadis tu bagitahu benda sebenar. Rupanya dia mengandung anak luar nikah. Dan ini juga merupakan kehamilan dia yang kedua.Penjual pil itu berjaya yakinkan Rina siap cakap lagi "Jangan risau dik, sis dah cuba dah… dijamin 200% keluar punya." Tapi rupanya Rina tak boleh guna pil ni sebab dia sebelum ni pernah buat pembedahan caesarean dan kemungkinan rahim boleh pecah.


Itulah sebabnya kita tidak digalakkan membeli ubat tanpa saranan doktor yang bertauliah. Dr Izzat melalui tweetnya masih belum maklumkan keadaan semasa gadis tersebut sama ada sihat atau sebaliknya. Moga-moga ‘Rina’ yang dimaksudkan tu baik-baik saja dan diberi kesempatan untuk berubah.

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.