Header Ads

"Dah langgar pastu lari" - Wanita Maut Dilanggar Warga Asing


Astaga! Mabuk ke apa ni? Seorang wanita yang dikenali sebagai Amirah meninggal dunia lepas jadi mangsa langgar lari di Shaftbury Square, Cyberjaya malam semalam. Rakaman  CCTV ketika kejadian kini semakin viral dan menjadi tanda tanya ramai pihak.



Kalau tengok dalam video tu, Amirah Wan Alias tengah melintas jalan sebelum dilanggar oleh sebuah kereta. Pemandu tersebut dikatakan seorang warga asing yang disyaki dalam keadaan mabuk  sebab sebelum dia langgar mangsa, kereta tu dibawa dalam keadaan tak tentu arah dan melanggar beberapa kereta lain dekat situ.

Satu post di facebook menjelaskan pemandu tersebut warga pakistan dan mengunakan kereta sewa.


Di twitter, beberapa saksi berkata mangsa telah diseret beberapa meter serta terperosok di bawah kereta suspek tu.


Tidak lama kemudian selepas video mejadi tular,  seorang wanita update dekat thread Twitter tu yang mangsa meninggal dunia pada jam 2 pagi di Hospital Putrajaya. Jenazah juga akan disolatkan di Masjid Al-Taqwa, TTDI dan dikebumikan hari ini (18 Oktober) di Tanah Perkuburan Bukit Kiara selepas solat asar.


Rata-rata netizen tak puas hati lepas menonton video tersebut. Netizen yakin yang pemandu tu tengah dalam keadaan mabuk masa drive kereta tersebut.


Lepas cerita ni menjadi viral, ada juga yang cerita pengalaman di mana kebanyakan foreigners memang pandu kereta secara berbahaya dekat area Cyberjaya tu. Dorang juga berharap pihak kementerian amik tindakan sewajarnya dengan perkara ni.



Takziah buat keluarga mangsa. Diharapkan pihak polis dapat tangkap suspek tu secepat mungkin.

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.