Header Ads

Typical Melayu, Asal Huruf 't" Je Sama Dengan Salib


Sekali lagi, tanda love atau finger heart popular dari Korea menjadi perbualan hangat di Internet apabila ia dikatakan melambangkan tanda salib pula!

Tepuk dahi rakyat Malaysia bila baca statement ni. Tak sangka masih ramai lagi yang bercakap mengenainya.


Ia juga pernah kecoh di Malaysia apabila atlet terjun renang negara, Pandelela Rinong menunjukkan aksi itu kepada peminat-peminatnya pada Sukan Olimpik tahun 2016.

Niat baik pengguna Facebook itu berkongsi maklumat bagaimanapun dikecam oleh netizen yang menganggap ia satu isu yang sudah lapuk. Tak kurang juga yang anggap ia suatu yang melawakkan.





Tak salah kalau kita nak berkongsi maklumat lebih-lebih lagi sekarang ni dah zaman teknologi serba canggih. Tapi, tolonglah semak betul-betul maklumat tu sebelum disebarkan. Kita dah dalam tahun 2018, guys!

Sumber : lobakmerah

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.