Header Ads

Kerja Halal Tapi Guna Cara Haram. Menyusahkan orang lain nak masuk Australia!


Semua sedia maklum, ada ramai rakyat Malaysia yang pergi ke Australia sama ada untuk sambung belajar mahupun untuk bekerja. Tapikan, malangnya ramai orang Malaysia yang bekerja secara haram! What?!

Baru-baru ni, seorang individu kongsikan tweet mengenai rakyat Malaysia yang ke Sydney, Australia untuk kerja petik buah. Katanya,


Kerja halal tapi cara haram?

Selain itu, individu tersebut juga mempertikaikan walaupun membuat kerja halal, tapi cara yang digunakan adalah haram. Katanya lagi, mereka yang masuk ke Australia dengan saluran yang salah ni, menyusahkan orang lain.


Ada yang tak setuju…

Bukan itu je, individu ni turut kongsikan respon mereka yang tak setuju dengannya dan juga menyuruh orang lain untuk pilih belajar di tempat lain selain dari Australia.


Bukan pendatang haram, tapi…

Selain itu, menurut individu tersebut, ada jugak yang cuba mempertahankan bahawa mereka yang bekerja di sana bukan pendatang haram.


Sebabkan mereka, rakyat Malaysia susah nak masuk Australia

So, orang ramai yang nampak tweet ni jugak turut sama bersetuju dan terkilan sebab orang Malaysia susah nak masuk Australia disebabkan masalah yang dilakukan segelintir rakyat kita.


Bukan semua rakyat Malaysia buat macam ni

Walau bagaimanapun, ada juga yang turut mengingatkan yang masalah ini hanya dilakukan oleh  segelintir rakyat Malaysia je dan menegaskan mereka ke sana untuk mencari rezeki.


So, apa kata korang pasal ni? 

Sumber : lobakmerah / Twitter

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.