Header Ads

Netizen Bengang Vivy Complain Pasal Pelanggaran Hak Cipta Tapi Dia Sendiri Langgar Hak Cipta


Sesiapa yang terlibat dalam urusan kerja kreatif pasti sensitif hal hak cipta ni. Tambah-tambah bila ada orang rakam video dalam wayang yang sah-sah melanggar hak cipta tersebut.

Macam usahawan berjaya yang terkenal kat Malaysia ni iaitu Vivy Yusof yang diselar oleh seorang pengguna Twitter atas tindakan dia merakam filem ‘Crazy Rich Asians’ kat pawagam. Ish ish…





Ramai netizen yang marah sebab Vivy sebagai seorang yang dah biasa dengan isu pelanggaran hak cipta ni sepatutnya dia tak akan buat benda macam ni. Sebab ingat tak dia kecoh pasal design tudung Duck dia diciplak dan dijual dengan murah.


Memang ramailah yang marah dengan tindakan dia yang dianggap tak bijak tu! Memang betul pun!


Lepas je kecaman dari orang ramai ni, Vivy terus padam video kat instastory tu. Dah terhantuk baru nak terngadah!

Vivy sebagai seorang usahawan sepatutnya tahu menghormati karya orang lain… hmmm….

Sumber : lobakmerah/twitter

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.