Header Ads

Alicia Amin Ajak Golongan LGBT Menipu Kalau Nak Derma Darah


Seperti tak serik-serik dengan pelbagai kontroversi menimpa, Alicia Amin kembali lagi dengan isu baru berkaitan Lesbian, Gay, Bisexual dan Transgender (LGBT). Kali ni Alicia melalui akaun Twitter, mengatakan bahawa golongan LGBT ni boleh menderma darah tapi dengan syarat… mereka kenalah menipu! Aiyok boleh ke macam tu?

Kenyataan Alicia ni dibuat lepas dia berkongsi tweet daripada netizen yang muat naik syarat kelayakan seseorang untuk menderma darah.




Tweet Alicia telah mendapat kecaman netizen yang anggap model ni ajar benda bodoh yang membahayakan orang lain.


Malah Dr. Amalina Bakri pun sempat tegur kenyataan ‘meragukan’ yang dikeluarkan Alicia kerana penipuan macam ni membabitkan nyawa orang lain.



Apa-apapun admin harap mana-mana selebriti atau public figure lepas ni berjagalah dalam pendapat atau komen tentang sesuatu isu. Derma darah memang amalan yang mulia. Tapi kalau ia perkara buruk libatkan LGBT, tak payahlah nak defend sebab tempiasnya terkena orang lain jugak. 

Sumber : lobakmerah.com

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.