Header Ads

Alahai, Ingatkan Nak Merompak! Lelaki Pecahkan Cermin Kereta Sebab…


Kes kecurian di tempat parkir kenderaan bukan perkara pelik kat negara kita. Sebab tu bila tengok cermin kereta kita kena pecah, mesti kita tak terfikir benda lain dah selain ada orang nak merompak. Betul tak?

Menurut WORLD OF BUZZ, seorang lelaki ada berkongsi di Facebook kisah sewaktu cermin keretanya dipecahkan di Bandar Utama. Waktu tu lelaki dikenali sebagai Wong ni parking kereta dia kat bawah Play Club di First Avenue kat Bandar Utama sebelum pergi ke kedai mamak berdekatan untuk lepak dengan kawan-kawan.


Bila balik dari kedai mamak tu alangkah terkejut nya dia sebab nampak cermin kat belah pemandu tu dah pecah berkecai macam kena hempas dengan something. Selepas dia tengok betul-betul, rupanya ada orang kat tempat duduk pemandu.

Tapi apa yang peliknya, orang tu bukan tengah cuba nak merompak atau merosakkan komponen kereta tapi tengah tidur dengan nyenyak! Eh boleh pulak! 

“Saya balik-balik tengok lelaki ni pecah masuk kereta saya dan tidur kat dalam. Jadi sekarang ni saya nak kena marah ke gelak?” kata Wong.


Lelaki dari Johor yang pada awalnya disangka perompak tu rupanya dah pengsan sebab terlalu mabuk. Dia jugak kehilangan nombor telefon dan beg duit sebab terlajak mabuk. Nombor ahli keluarga dan kawan-kawan untuk dihubungi pun dia tak ingat.

Jadi Wong terpaksa la bawak lelaki tu ke balai polis sebab tak tahu nak buat apa dengan dia. Apa yang menyedihkan, Wong mungkin kena guna duit sendiri untuk bayar kos baiki kereta sebab tak ada sebarang maklumat pasal lelaki mabuk tu.

Alahai tak pasal orang lain kena tanggung!

Sumber : lobakmerah

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.