Header Ads

'PUNAH KREDIBILITI NEWSROOM' - Bekas Penyampai Berita 'Sound' Wartawan Buat Liputan Sambil Menyanyi

Saiful Nizam Ismail kritik Amirulhakim Lokman

Tindakan seorang wartawan TV3, Amirulhakim Lokman menyanyi semasa membuat liputan nampaknya tidak disenangi segelintir pihak.

Walaupun ramai netizen dan penonton setia TV3 mengaku terhibur, tetapi tidak bagi bekas penyampai berita, Saiful Nizam Ismail.

Sekiranya anda ingat, Saiful pernah menghiasi Buletin Utama sebelum mengambil keputusan untuk meninggalkan Media Prima Berhad pada tahun 2015.

Saiful Nizam Ismail kritik Amirulhakim Lokman

Saiful Nizam Ismail kritik Amirulhakim Lokman tidak professional

Menerusi Insta Story miliknya, Saiful dilihat mengkritik perlakuan Amirulhakim sebagai tidak professional dan mencalarkan imej kewartawanan.

Katanya, 

“Wartawan lokasi sekarang dah boleh include nyanyian dalam stand-upper. Tak tahu nak suka ke nak pelik. PUNAH KREDIBILITI NEWSROOM”.

Saiful Nizam Ismail kritik Amirulhakim Lokman

Mungkin sebelum ini ada etika kewartawanan yang harus dipatuhi oleh semua wartawan ketika bertugas dan membuat liputan di lokasi dan tindakan Amirulhakim itu bercanggah dengan etika itu.

Amirulhakim Lokman jawab kritikan Saiful Nizam Ismail

Rupa-rupanya, kritikan Saiful itu telahpun sampai ke pengetahuan tuan punya badan. Tidak hanya berdiam diri, Amirulhakim menjawab segala kritikan yang dilontarkan ke atas dirinya.

Bawa konsep santai, padat dan bersahaja

Saiful Nizam Ismail kritik Amirulhakim Lokman

Gembira penonton terhibur

Saiful Nizam Ismail kritik Amirulhakim Lokman

Pandangan netizen

Rata-rata netizen memuji keunikan yang cuba dibawakan oleh Amirulhakim. Mereka juga terhibur dengan nyanyian beliau walaupun sedikit ke laut. Haha!


Video wartawan TV3 menyanyi sambil membuat liputan


Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.