Header Ads

'Ayahanda' Ugut Mahu Tembak Tun Mahathir Ditangkap

'Ayahanda' Ugut Mahu Tembak Tun Mahathir

Negara dikejutkan dengan kenyataan seorang 'ayahanda' yang mendakwa mahu menembak Tun Dr Mahathir Mohamad dan ia menimbulkan kerisauan dan kemarahan dalam kalangan netizen.

Individu yang kononnya adalah 'ayahanda' ssebuah persatuan yang berpengaruh di Malaysia mahu semua ahli jemaah berkumpul untuk menentang kerajaan Pakatan Harapan (PH)

Kasih hentam Tun Mahathir

'Ayahanda' Ugut Mahu Tembak Tun Mahathir

Suspek ditahan, dakwa Facebook digodam

Lelaki berumur 38 tahun ditahan di Jalan Beverly Heights, Ampang pada Sabtu pagi lalu kerana disyakit membuat ugutan jenayah untuk beperang dan menembak Tun Dr. Mahathir Mohamad.

Suspek merupakan salah seorang anggota Pertubuhan Kebajikan Dan Dakwah Islamiah Malaysia (Pekida) telah ditahan reman sehingga Rabu ini, 6 Jun untuk membantu siasatan.

Penahanan suspek itu dibuat selepas menerima aduan yang dibuat setiausaha Pekida Selangor pada 31 Mei mengenai satu artikel di media sosial berkaitan ugutan tersebut.

'Ayahanda' Ugut Mahu Tembak Tun Mahathir

Walaubagaimana pun suspek mendakwa akaun Facebooknya digodam oleh pihak yang tidak dapat dikenal pasti.

Kes disiasatan dibawah Seksyen 506 Kanun Keseksaan kerana menakutkan secara jenayah dan seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 19998 kerana penyalahgunaan kemudahan rangkaian itu.

Sumber: Bernama Radio

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.